23. november 2011

Er din Android telefon åben for hackere?

Det uafhængige tyske analyseinstitut AV-Test har undersøgt de mest almindelige antivirusprogrammer til Android telefoner. Den viser, at kun ét ud af 7 gratis programmer beskytter telefonen. Resten er stort set værdiløse.
Hvis din telefon er udstyret med et af følgende programmer, fanger de højst 10% af de malware- og virusprogrammer, der kan ødelægger din smartphone:

- Antivirus Free
- BluePoint Antivirus Free
- GuardX Antivirus
- Kintoo Malware
- LabMSF Antivirus beta
- Privateer Lite

Det eneste gratis antivirusprogram, der kan noget, er Zoner Antivirus Free. Det fangede 80% af den malware, telefonerne blev udsat for i testen.
Hvis du vil være endnu mere sikker, koster det penge. Så hedder programmerne F-Secure og Kaspersky. De to programmer fangede alle de virusangreb, det tyske analyseinstitut testede dem for.
For alle progammer gælder det, at ingen ved, hvilken malware hackere udvikler i fremtiden. Så det gælder også om løbende at opdatere sit sikkerhedsprogram.
F-Secure har en hel pakke af sikkerhedsprogrammer til Android - også et program, der kan afsløre tyven, hvis telefonen bliver stjålet!
Det bliver i det hele taget vigtigere og vigtigere at beskytte sin smartphone, fordi vi bruger dem til stadig mere. Det gælder ikke mindst, hvis du f.eks. bruger til til din netbank.
Og hvis du ikke vil betale for et antivirusprogrammer til din Android-telefon, er der p.t. kun et program, som magter opgaven: Zoner Antivirus!