24. oktober 2011

Pas på din iMac, iPhone, iPad..... for nu kommer virus angrebene!
Appels store succes har betydet, at it-kriminelle har fået øjnene op for et nyt marked. Og sikkerhedsfirmaet F-Secure har opdaget den første virus.
Det er en såkaldt trojaner, der dukker op blandt opdateringer under navnet Flashback.C og udgiver sig for at være en installationsfil til Flash Player - som langt de fleste sikkert har på deres computer.
Men det er altså slet ikke en opdatering. Det er tværtimod en virus, der sætter OSX's indbyggede sikkerhedssystem ud af spillet, så din computer er åbent for hackere.
Det er ikke kun iMac's, der er i farezonen. Også iPads og iPhones kan blive ramt af hackerangreb. Det sker bl.a. hvis du deaktivere den indbyggede beskyttelse. Og det gør mange for at kunne installere de apps, der ikke er autoriseret af Apple.
En iPhone er ellers berømt for at være en anelse mere sikker en Android og andre smartphones. Det skyldes, at Apple går længere i sin kontrol. Men den sætter man altså overstyr ved at deaktivere beskyttelsen.
Både Android og iPhones bliver i øvrigt også sårbare, hvis brugeren synkronisere sine data via f.eks. iCloud eller G-mail, skrev Computerworld for nyligt. Her er mulighederne for at kryptere data nemlig endnu ikke så gode, som man kunne ønske. Og hvis du går i banken via din smartphone, skal du være på vagt, hvis din bank beder dig om at fremsende dem dit password til den. For det gør de ikke.
Det gælder altså mere end nogensinde om at se sig for - uanset om det er en iMac, en iPad, iPhone eller en Android telefon, du bruger i det daglige.