25. juni 2011

Tag film med på ferie - on line!

I gamle dage gjaldt det om at have bøger med på ferie, så der var noget at lave, når regnen trommede på taget. Nu tager de fleste computeren med. Og er internetforbindelsen god nok, åbner det mulighed for at se en masse film, helt gratis eller til små penge.
Der er p.t. 5 muligheder at vælge imellem. Og de har lidt forskellige fordele.
For god ordens skyld, så har man naturligvis de samme muligheder, hvis man vil se film på computeren derhjemme - også når ferien er forbi!

Voddler
Den første mulighed er Voddler.com. Det er et svensk firma, som nu er tilgængeligt i Danmark. De har film i alle mulige genrer, og filmene bliver tilgængelige på nettet samtidig med, at de har premiere i biograferne. Mange af deres film har oven i købet danske undertekster.
En meget stor del af Voddlers film kan du se helt gratis. Det er naturligvis ikke de aller nyeste. Så må du bare leve med, at der ligger en reklamespot i starten af filmen. Vil du betale for at se Voddlers fim, er prisen 19 kr. for de billigste og 35 kr. for de nyeste film. Inden du tager af sted på ferie, kan du købe "billet" til 6 eller 13 film. De koster henholdsvis 135 kr og 350 kr.
Deres hjemmeside, der er på engelsk, er overskuelig og fyldt med brugbare informationer. Filmene kan ses på stort set alle computere. Og på en Android telefon! Noget jeg endnu ikke rigtig kan se fidusen i. Vi snakker jo om film, for pokker!
Klik her, hvis du har tekniske spørgsmål til Voddler.
Det tager 10 minutter at melde sig ind og downloade den fornødne software. Men så er du og familien også klædt på til de våde eller kedelige sommerdage.

Film2Home
Næste gode mulighed for at se tv på computeren er Film2Home.dk. De har en meget informative hjemmeside - inkl. nummeret til en kundeservice, man kan ringe til fra tidlig morgen til sen aften. Selv jule- og nytårsaften!
Der er mere end 3.000 film at vælge imellem og da de kan sorteres på flere måder, burde det være nemt at finde præcis det, man har lyst til at se. De hævder selv, at de er Nordens største udbyder.
For at kunne se filmene, kræver det, at du har installeret det gratis program Microsoft Silverlight. Det er nemt at have med at gøre.
Prisen for at se en film er mellem 29 og 39 kr. Du kan også købe og downloade dem på din computer. Men så er prisen naturligvis højere.
Du kan se deres film i rigtig mange lande. Tjek mulighederne ud på deres hjemmeside her.

YouTube
Der findes faktisk også mulighed for at se hele film på YouTube. Mere præcist YouTube Movies. Og det er helt gratis. Kvaliteten er svingende. Regn heller ikke med at find en Golden Globe eller Oscar vinder blandt filmene. Men de er nemme at gå til. Og de kan være guld værd, hvis man bliver fanget af dårligt vejr flere dage i træk.
Man kan se filmene, uanset hvor i verden man er - hvor forbindelsen ellers er god nok. Og uden at det stiller specielle krav til din computer. Til gengæld er der ingen danske undertekster.

Viaplay
Den tredje store udbyder - og efter min mening nok også den med det bredeste udvalg - er Viaplay.dk Her kan du få et kombineret tv og film abonnement til kun 99 kr. om måneden. Kan du nøjes med tv og tv-serier, er prisen 69 kr. pr. måned. Vil du både have sport, film og tv, er prisen 159 kr. pr. måned.
Er du i forvejen kunde hos Viasat, har de frem til 30. september et godt tilbud: Gratis medlemsskab af Viaplay! Så skal du bare give dem besked. Hvis du er interesseret, kan du gøre det her.


Der er flere tusinde film og tv-serie at vælge imellem. Jeg tror de har det største udvalg og de nyeste film. Stort set alt har danske undertekster.
De kan ses for små penge. Du kan nemlig opsige abonnementet løbende, og dermed få to måneders film for bare 138 kr. - i en nærmest uendelig strøm. Det kræver blot, at du holder ferien i Danmark. Udenfor Danmark duer abonnementet ikke. Men 138 kr. for at kunne tage hele familien med i biografen hver dag i to måneder...... mon ikke det er en billigere løsning end nye regnfrakker?
Hjemmesiden er på dansk og rimelig fin at finde rundt på. Det er også nemt at finde ud af, om din computer og browser lever op til de tekniske krav. Klik her hvis du vil vide, om din computer gør det.

Filmstriben
De danske biblioteker låner også film ud - helt gratis og med danske undertekster endda. Det sker via siden Filmstriben. Det kræver, at dit lokale bibliotek er tilsluttet ordningen (og det er de fleste). Desuden skal du have et brugernummer og en pinkode på dit lokale bibliotek, inden du tager på ferie. Din computer skal - lige som med Film2Home - have installeret det gratis program Microsoft Silverlight. Det er nemt at gøre og findes til de mest almindelig browsere - undtagen Chrome og til dels Safari (hvor der kan opstå små stop i filmafviklingen!)

Du kan kun se deres film i Danmark. Antallet af film er pænt, og det spænder rimelig vidt. Men når filmene nu er gratis, må du ikke forvente at finde de nyeste film i deres katalog.
Du kan læse mere på deres egen udmærkede hjemmeside. Og som i alle de andre tilfælde er det en god ide at gøre alt det forberedende arbejde, inden du rykker på ferie. Ja, her er det faktisk nødvendigt. Så du må en tur på dit lokale biliotek, hvis du vil have Filmstriben med i sommerhuset. Husk dit sygesikringsbevis. Det er din "adgangsbillet"!
Jeg har skrevet om Filmstriben før. Den anmeldelse kan du læse her.

Hvad sker der med digitalt tv?
BF Media har oprettet en hjemmeside, som prøver at følge med i alt, hvad der sker omkring digitalt tv og de forskellige udbydere. Her er også et forum, hvor man kan stille tekniske spørgsmål. Bare klik på digitalt.tv, hvis du vil vide mere.

Brætspil på iPad'en
Hvis man nu ikke har noget god netforbindelse i feriehuset, er der jo altid brætspillene. Men i stedet for at fylde bilen op med dem, kan man fylde iPad op. Der findes efterhånden mange brætspil, som burde kunne tilfredsstille de fleste brugere. Og til rimelig små penge.
Politikens Tjek har testet flere af dem. Kig her, hvis du vil se med.
God sommer.