5. maj. 2011

Nu også cyberangreb på Mac'erne!

Det måtte jo komme. Med den succes, Apple har fået de senere år, er der nu for alvor dukket såkaldt malware op, som man kan risikere at få inficeret sin maskine med.
De cyberkriminelle forsøger via tilbud om søgemaskineoptimering at lokke Mac-brugere ind på en side, hvor de får at vide, at der er fundet virus på deres computer. Derefter kører et Javascript, hvor man opfordres til at downloade programmet MAC Defender. Hvis man har indstillet Safari, så maskinen automatisk henter filer, vil man automatisk få downloadet programmet.
Og det hele ser helt originalt ud. Maskinen bliver undervejs dirigeret ind på en pornoside, så man får en fornemmelse af, at maskinen er inficeret, og derfor nok hellere må købe det sikkerhedsprogram, man får tilbudt.
Men det er altså rent fup, som i sidste ende kun har et formål: At få en til at købe noget, så man aflevere sine kortoplysninger.
Derfor: Hold dig fra alt, hvad der hedder MAC Defender.
Jeg bruger selv et gratis antivirusprogram, som alle professisonelle Mac folk anbefaler. Der er fra Sophos og nemt at installere. De har i øvrigt også et program, der kan fjerne en maleware, hvis du er så uheldig at have fået det på din maskinen. Og det er også gratis.
Klik her på Sophos.com, hvis du vil vide mere.

Update 6. maj: Politiken har i dag en artikel om de nye typer angreb, man forventer mod Mac platforme. Klik her for at læse artiklen.