23. april 2011

Lån film gratis på biblioteket - on line!

I dag er det faktisk muligt at leje film helt gratis - næsten da, for du har allerede betalt for muligheden via skatten. Din kommune skal godt nok være tilmeldt ordningen, men der er kun 4 kommuner i Danmark, der ikke er det, så det er mere end 90% af alle danskere, der kan få film ind i huset på denne måde.
Ordningen hedder Filmstriben.dk. For at få adgang skal du hente et brugernummer og en pinkode på dit lokale bibliotek - og så kører det ellers for dig!
Der er 13 forskellige kategorier af vælge film fra, og de tæller naturligvis populære genrer som action, drama, gysere, krimier og film for børn og unge i alle aldre.
Kvaliteten er afhængig af din bredbåndforbindelse, kvaliteten af din computers processor, grafikkort osv. men generelt er der tale om film i DVD kvalitet. Ældre film kan der dog godt være lidt støj på, fordi de er blevet digitaliseret på gammelt scanningsudstyr.
Udvalget er ikke lige så stort, som hvis du lejer film. Men du kan alligevel se nyere film som f.eks. Slumdog Millionaire, der i 2009 fik to Oscars og tre Golden Globe, I Love You Philip Morris med Jim Carrey, Coco Chanel & Igor Stravinsky med vores egen Mads Mikkelsen og Woody Allans Vicky Cristina Bacelona.
Filmstriben.dk er blevet aktuel for en Mac bruger som mig selv. For vi kan nu både leje filmenene og udnytte de mange søgemuligheder, der er på Filmstriben's udmærkede hjemmeside.
Turen starter altså på biblioteket, for du kan kun låne film on line, med mindre du har hentet et brugernummer og en pinkode.
Du skal også have programmet Silver Light på din computer. Det er et Microsoft produkt, og du kan downloade det gratis her. Der findes versioner til både PC og Mac.
Filmstriben.dk anbefaler, at du skal helst have en hastighed på 5 MB på din netforbindelse. Hvis du er usikker på, hvor hurtig din forbindelse er, kan du tjekke din bredbåndsforbindelse på it-borger.dk her.
Vil du se filmene på dit tv, kan det også lade sig gøre. Det kan du læse mere om på Filmstriben.dk's hjemmeside under fanebladet Teknik.
God fornøjelse.