24. januar 2011

Køb magasiner med op til 86% rabat

Hvis du kan affinde dig med at læse nogle af verdens bedste magasiner på pc, Mac eller iPad, er der penge at spare. Rigtig mange endda. Det finder du af af, hvis du aflægger internetsiden zinio.com et besøg. Det er, hvad man kan kalde en "digital kiosk!"

Et magasinopslag fylder hele coputerskærmen ud. Og du kan bladre frem og tilbage og zoome ind og ud via menuen nederst. Dette billede er fra National Geographic, som man får 69% rabat på i den digitale udgave. Klik på billedet, hvis du vil se det større.

Her finder du i hundred.... nej, måske tusindvis af magasiner på et utal af sprog. Der er rigtig mange berømte imellem. F.eks. Elle, Cosmopolitan og Vouge, når det gælder mode, Decanter, når det gælder vin, National Geographic, når det gælder videnskab, teknologi og natur og Esquire, når det gælder mænd og politik. Du får mellem 69 og 86% i rabat på de nævnte magasiner.
Antallet af magasiner på dansk er begrænset. Jeg tror faktisk der er flere på norsk og svensk. Procentuelt er mest på engelsk, men også en del på fransk og spansk.
Under alle omstændigheder er udvalget så stort, at jeg godt tør garantere, at du finder noget, ligegyldigt hvad du interesserer dig for.

Fra computere til smartphones og New York lejligheder
Lad os starte med computerbladene, for her er Alt om Data et af de mest populære på den danske del af sitet. Du får 18 digitale udgaver for 499 kr. Normalprisen er 750 kr, så rabatten er 34 %. Alternativet kunne være Datatid til 299 kr. Normalprisen er 500 kr, hvilket giver en rabat på 40%.
Læser du engelsksprogede datamagasiner er rabatten endnu større. PC World, verdens mest solgte computerblad, koster den beskedne sum af 111 kr. for 12 numre - en rabat på 76% i forhold til de 466 kr. som et årsabonnement ellers koster. Er du Apple bruger, er der tilbud på hele 36 magasiner, der beskæftiger sig Mac computere, iPod, iPad og iPhone.
Hvis du er mere interesseret i f.eks. New Yorker lejligheder, kan du abonnere på den digitale udgave af New York Spaces. Du får 7 udgaver af det flotte magasin for blot 45 kr! Normalprisen er lige under 200 kr, så det er en rabat på 77%.

Hvad med hus og have?
Denne kategori hører til blandt de største. Der er 133 forskellige boligmagasiner på forskellige sprog af vælge imellem.
Du kan f.eks. få 12 digitale udgaver af det berømte magasin Vallpaper for 235 kr. Normalprisen er 469 kr. så det er en besparelse på 50%. Wallpaper regnes for et af de mest indflydelsesrige magasiner i verden, og har ved flere lejligheder har fokus på de designkvaliteter, Danmark er eksponent for.
Hvis du primært er interesseret i haver, er der 39 forskellige magasiner at vælge imellem.
Rabatten er næsten dobbelt så stor som udvalget. Der er gennemsnit 70%. F.eks. kan du få 7 numre det udmærkede amerikanske magasin Garden Design for 67 kr. Normalprisen er 233 kr.

Stort, stort udvalg
Der er magasiner for dem, der interesserer sig for ure, rejser, gamle mønter, guitarister, sejlsport, historie, business, sportsfiskeri, udenrigspolitik, økologi, jagt, markedsføring, litteratur, fodbold, biler, ..... emnerne forekommer uendelige.
Udvalget er lidt forskelligt fra land til land. Det tager tid at bladre igennem det hele, men jeg tror man får mest ud af at gå jagt i den amerikanske udgave af sitet. Klik her for at se den.
Personligt synes jeg et af de bedste tilbud er det hæderkronede magasin Rolling Stone. Normalprisen er 722 kr. Via zinio.com kan du få årets 26 udgivelser for bare 111 kr. Altså en rabat på hele 85 %. Billigere bliver godt læsestof aldrig!

Zinio en søgemaskine i sig selv
Indholdet i alle magasiner er indekseret på zinio.com. Og da de har en meget velfungerende og veldesignet hjemmeside, kan man faktisk søge på ord. Jeg skrev Mile Davis, og der poppede i alt 1000 henvisninger op på det søgeord. Jeg klikkede på det første hit, og kom til en lille artikel i musiktidsskriftet Billboard. Og nu bliver det rigtig sjovt - man kan nemlig få lov at se 2-3 opslag i hvert magasin. Derfor zoomede jeg ind og kunne læse hele artiklen. Ville jeg købe bare dette eksamplar af Billbord, kunne jeg det. Men så er prisen små 7 US dollar! Man kan få en hel digital årgang - 50 numre - for 199 dollar!

Kan ses på to måder
Man kan vælge at se magasinerne i sin browser. Eller man kan downloade et lille program, zinio.com har udviklet. Det udnytter skærmen størrelse bedre og har lidt flere funktioner. Faktisk har de også gjort det muligt at se mange af magasinerne på iPad og iPhone - klik her og læse mere.

Få dit eget netbibliotek
Zinio laver også et lille bibliotek til hver enkelt - Mit Zinio - hvor man kan opbevare alle sine tidsskrifter. Så du behøver aldrig mere rydde på hylderne derhjemme. Du kan klare det med et klik i dit digitale arkiv, hvis der er magasiner, du ikke længere gider se.
Du starter med at melde dig ind i zinio.com. Det er gratis og forpligter dig ikke til noget. Dér kan du oplyse, hvad du interesserer dig for og vælge at få tilsendt en nyhedsmail, når der kommer noget i din boldgade.
Du får også mulighed for at afprøve, om digitale magasiner overhovedet er noget for dig. Du vælger imellem adskillige magasiner, som du kan få 2-3 digitale prøveeksemplar af.
De har også en kategori med såkaldt gratis magasiner. De fleste af dem er dog rene "reklamekataloger". Du kan få lige så mange af dem, du vil. Men det er kun et fåtal, der er ulejligheden værd. Et af de mest interessante blandt dem er PC Magazin.
Den digitale kiosk er under alle omstændigheder et besøg værd. Der er ingen binding til at købe noget som helst. Du skal gøre noget aktivt selv for at udnytte mulighederne. Køber du et abonnement på en magasin, skal du dog være opmærksom på at fjerne krydses i det felt, der hedder "Automatisk fornyelse". Gør du ikke det, fortætter dit abonnement nemlig - omend til samme lave pris.
Ligesom en rigtig kiosk sælger Zinio.com også digitale bøger. Men det tager vi en anden gang. Magasindelen er overvældende i sig selv.