juli 2014

Tjek dine internetmuligheder og spar en masse penge

 Jeg synes det er svært at få overblik over, hvilke hastigheder og priser der er på internetforbindelser i dag. Konkurrencen er jo stor. Og man kan få rigtig travlt, hvis man skal rundt hos alle udbydere og studere deres hjemmesider.
Det er der heldigvis råd for. Og løsningen hedder InternetTjek.dk
Firmaet, der har til huse i Herning, har kreeret en søgemaskine, der på fremragende vis løse det problem. På deres hjemmeside taster man sin adresse ind og får så en liste over alle de tilbud, der er relevante. Man kan sammenligne både priser og hastigheder, hvad enten man ønsker netforbindelse via telefonstikket, kabel TV og fibernet.
I vores hus ser vi tv via parabol og der er ikke lagt fiber ind i huset. Derfor ville jeg gerne se, hvilke hastigheder og priser vi kunne få via telefonstikket i vores hus.
Vores aftale med TDC er et halvt år gammelt. Jeg giver dem et ring hvert halve år, fordi deres priser og hastighedsforbindelser løbende ændres. Senest fik jeg en netforbindelse på 15 Mbit/s. "Vi kan ikke leverer mere gennem kobberet", sagde de. De 15 Mbit/s var altså det hurtigste, jeg teknisk kunne få. Derfor var 15 Mbit/s også et af søgekriterierne, jeg lagde ind på InternetTjek.dk
Resultatet overraskede mig. Jeg fik 15 tilbud, hvoraf de 5 var relevante for mig. Billigst var Telia og Telenor med 20 Mbit/s forbindelser til henholdsvis 1.245 kr. og 1.269 kr. for et halvt år. Dyrest var - ikke overraskende - TDC, der skal have 1.928 for samme hastighed!
Jeg kan altså spare over 1.000 kr. om året ved at forlade TDC til fordel for Telia eller Telenor - og stadig få mine 15 Mbit/s.
Du kan tjekke Telenors tilbud her.
Det skal retfærdigvis siges, at TDC lover garanterede hastigheder på deres hjemmeside. Det gør deres konkurrenter ikke. Men jeg giver ikke meget for TDC's garanti. Jeg laver ofte hastighedstest, og jeg har oplevet perioder, hvor hastigheden var 10 Mbit/s og derunder. At jeg  i sin tid fik en netforbindelse på 15 Mbit/s af TDC, overraskede mig, for den fremgik ikke af deres prisliste på nettet. Det gør den stadig ikke. På deres hjemmeside omtaler de kun 20, 30 og 40Mbit/s forbindelser.
Du kan tjekke din nuværende nethastighed på InternetTjek.dk - klik her. Det er en service, som leveres via en server hos Erhvervsstyrelsen. Gør det flere gange på forskellige tidspunkter i løbet af en uge. Det giver et mere reelt billede af den hastighed, du har.
InternetTjek.dk giver også mulighed for at tjekke, hvem der har det bedste tilbud på mobilt bredbånd. Hvis man aldrig har haft mobilt bredbånd, kan det være svært at regne ud, hvor stort ens månedlige dataforbrug er. Det har InternetTjek.dk imidlertid også en løsning på. De har kreeret et værktøj, der gør det nemmere at finde ud af, hvilke dataforbrug man har brug for - klik her, hvis du vi afprøve det.
Vi har en større TDC installation, fordi var har et stort hus med fastnet telefoner mange steder. Vores Og jeg frygter det kan give telefon-problemer, når man vælger en anden leverandør. Det er TDC's folk, der servicerer nettet, også selv om man har sit abonnement hos en af deres konkurrenter. Og man kan jo frygte, at man kommer bagerst i køen, hvis der opstår problemer og man er kunde i et andet selskab.