31. maj 2012

Undgå spam. Få en mail-konto, der kun duer i 10 minutter!
Du har måske prøvet det: Du vil downloade noget fra nettet og bliver i den sammenhæng bedt om at indtaste din mailadresse. Du downloader programmet, billedet eller hvad det nu kan være - og de efterfølgende dage bliver du bombarderet med spam!
Ud over besværet risikere du også, at noget af spam'en indeholder vira og andet snavs - og alt det finder vej ned på din harddisk! Enhver computer producerer jo løbende log-filer, og de havner på din harddisk. Det gælder også spam!
Derfor er det altid en god ide at tømme sin spamboks med jævne mellemrum. Og være sikker på, at man har en mailkonto en ordentligt sted. Ikke alle udbydere har spam-filter, der er effektivt.
Jeg bruger selv en g-mail, og her en spamfilteret meget effektivt. Men jeg har også forsynet min computer med sikkerhedsprogrammet Sophos - du kan hente det gratis her. Det registrerede forleden, at der var hæftet en virus på noget spam. Hvilket i øvrigt var første gang i mit lange Mac-liv!
Min it-supporter lærte mig at fjerne den slags fra harddisken. Og han lærte mig desuden, hvordan man kan reducere sin spam. Løsningen hedder www.10minutemail.com
Fidusen er, at man dér kan oprette en midlertidig email-adresse, som man bruger, når man skal hente noget ned fra nettet.


Det downloadede materiale havner i det program, hvor du så kan hente det ud og lægge det ud på din computer. Efter 10 minutter slettes den midlertidige postkasse - og du undgår at aflevere din rigtige mailadresse de forkerte steder. Du kan hele tiden forlænge de 10 minutter, så der er ingen hastværk.
Det er smart, det er sikkert - og det er gratis.