20. februar 2012

Måske har hackere allerede omgået din NemID!

Du kan være i fare, næste gang du skal i din netbank. Hackere kan nemlig have placeret en trojaner på din PC, så de kan komme uden om din NemID. På den måde kan de lænse din konto for penge. Det ser p.t. ud til primært at gå ud over kunder i Danske Bank.
Problemet er nu så omfattende, at trojaneren har nu fået et officielt navn: "BankTexeasy". Den er udviklet specielt til danske bankkunder - og almindelige antivirusprogrammer er p.t. ikke i stand til at afsløre, hvis din maskine er inficeret.
Jeg er selv kunde i Danske Bank, og er naturligvis noget forundret over, at de ikke på deres hjemmeside fortæller, at problemet er akut - og endnu bedre: hvordan man kan sikre sig mod trojanere og spyware, der aflure kundernes besøg i Danske Bank.
Heldigvis skriver de fleste dagblade i dag om problemerne. Og Politiken har nu været så venlig at henvise til sikkerhedsfirmaet CSIS, der på bankernes foranledning har udarbejdet et gratis lille program, som kan afsløre, om din computer er inficeret med "BankTexeasy". Programmet gælder p.t. kun maskiner, der kører med Windows. Du finder det på CSIS hjemmeside - klik her, så kommer du direkte ind på den side, hvor du kan læse om problemet og downloade programmet. Det er gratis.
Jeg har afprøvet det - og min PC var heldigvis ikke inficeret!

UPDATE:
Danske Bank har nu lagt et link ud på deres netbank-side, så man kan få tjekket sin computer og på den måde undersøge, om den er inficeret med "BankTexeasy", inden man går i sin netbank. Det må man gå ud fra også kommer til alle de andre banker.