22. marts 2011

Hurtigere og billigere bredbånd til alle

Det går den rigtige vej med prisen på familiens bredbåndsforbindelse. Politiken har i denne måned lavet endnu en af sine gode analyser - denne gang om priserne på bredbånd. Og det er et godt tidspunkt, for analyse falder sammen med, at TDC har opgivet sine forskellige bredsbåndtyper og -priser. De leverer nu en (teoretisk) forbindelse på 20/2 Mbit for 299 kr. om måneden.

Skyline er ikke med i Politikens analyse. Sikkert fordi de leverer bredbånd under 15 Mbit. Men det er jo ikke alle, der ønsker at betale for en hurtig forbindelse. Du kan læse hele artiklen i Politiken ved at klikke her.

Som det fremgår af skemaet er det kun Telenor og Stofa, der kan gøre det billigere end TDC - omend Telenors tilbud er en lille smule langsommere.
I disse fibertider er det mest interessante imidlertid, at Waoo nu tilbyder 30/30 Mbit for 269 kr. Ja, lige nu har de oven i købet et tilbud, hvor man i 6 måneder får de 30/30 for 169 kr! Vil du have en hurtig forbindelse, begynder fibernettet altså for alvor at blive attraktivt. Meget attraktivt endda. Se selv her.

Ikke fiber til alle
Nu er der desværre ikke lagt fiber ned alle steder. Især Sjælland er et fibertyndt område for Waoo. Til gengæld står de stærkt i Jylland. Du kan tjekke dine muligheder for fiber her.
Der er heller ikke nok kobber alle steder - og så kan TDC (eller andre for den sags skyld) ikke leverer 20 Mbit. Det er f.eks. tilfældet i mange sommerhusområder. Tjek under alle omstændigheder din hastighed på nettet. Der er jo ingen grund til at betale for noget, du ikke kan få!
Hvis kobberet ikke kan levere 20 Mbit, kan det betale sig at tjekke priserne hos Skyline. Her kan du selv bestemme hastigheden op til 10 Mbit. Og hvis dit behov ikke er så stort, kan du f.eks. få en 4 Mbit forbindelse for 109 kr. om måneden. Uden nogen bindingsperiode. Tjek deres priser her.

Måske er det mobile bredbånd løsningen
Det er ikke kun priserne på det almindelige bredbånd, der falder. Takket været konkurrencen falder priserne på det mobile bredbånd også. Eller rettere: Vi får flere Mbit for pengene. F.eks. tilbyder Skyline 4/1 Mbit til kun 99 kr. om måneden. Her må dataforbruget kun være på 5 GB om måneden. Men det er også nok, hvis du bare skal hente mails og surfe lidt.
Vil du have en 30/1 Mbit mobil forbindelse, kan Skyline levere den til for 249 kr. om måneden. Det er altså lige så hurtigt som en fast forbindelse - til en absolut konkurrencedygtig pris. For de penge må du have en dataforbrug på 50 GB om måneden, og det er mere end nok for langt de fleste.
Du kan tjekke Skyline's priser på det mobile bredbånd her.
Hvis du vil tjekke, hvad andre kan tilbyde, når det gælder mobilt bredbånd, er de store gamle selskaber gået sammen om et fælles site, der hedder bredbaandmobilt.dk