25. februar 2011

Dit mobil-abonnement er sikkert for dyrt

Mon ikke de fleste af os har et abonnement hos en af de mange udbydere af mobiltelefoni.
Men den nyeste analyse i Penge og Privatøkonomi (nr. 3. marts 2011) tyder på, at mange nok har et abonnement, der er for dyrt i forhold til deres forbrug.

Hvad stort er dit forbrug?
Danskernes gennemsnitlige månedlige forbrug ligger på 135 minutters samtale, 162 sms'er, en enkelt billedbesked og 55 MB data til at surfe. Hvis du kan klare dig med et forbrug i den boldgade, behøver det ikke koste mere end 82 kr. om måneden. Hvis du betaler mere, har du enten det forkerte selskab eller det forkerte abonnement.

Betalt efter forbrug
Mange vælger et abonnement med en fast pris, som de tror passer til deres forbrug. Men Penge og Privatøkonomi har regnet ud, at det for langt de fleste kan betale sig at betale efter forbrug. Selv hvis dit forbrug er større end gennemsnittet, er der penge at spare, hvis du betaler efter forbrug. Et forbrug fire gange større end gennemsnittet behøver ikke koste mere end 327 kr. Og man betaler typisk en fast pris på 6-700 kr for om måneden, hvis du er kunde hos en af de store udbydere. Det kan altså betale sig at shoppe lidt rundt.

De små er billigst
Det er de små udbydere som f.eks. CBB og BiBob, der er billigst, når du vil betale efter forbrug. Blandt dem er et helt nyt selskab, jeg ikke havde hørt om før: NanoMobil. Det er et datterselskab af CBB mobil. Her er prisen 59 øre pr. påbegyndt minut, mens alle sms'er er gratis. Og det gør NanoMobil til vinder i Penge og Privatøkonomis analyse.


BiBob kommer ind på anden pladsen. Her er prisen 1 øre pr. sekund, mens sms'er koster 8 øre pr. stk.
Penge og Privatøkonomi har ikke inkluderet Onfone i deres test, men den agressive udbyder er muligvis en overvejelse værd. Minutprisen er 50 øre, og sms'erne koster 15 øre pr. stk.
Til sammenligning er de tilsvarende priser hos TDC 69 øre pr. minut, 25 øre pr. sms - og så den store afgørende forskel: 35 øre i opkaldsafgift. Hverken Nanomobil, BiBob eller Onfone beregner sig en opkaldsafgift. Hos dem betaler du, hvad du får.
Når NanoMobil skiller sig ud som den billigste i denne undersøgelse, skyldes det også en mere fordelagtig måde at beregne dit dataforbrug på. Det kan du læse mere om, hvis du går ind på Penge og Privatøkonomis hjemmeside og læser hele artiklen. Bare klik her.
Hele mobilmarkedet er i øvrigt præget af den indbyrdes konkurrence, og deres priser ændrer sig løbende. Derfor er det en god ide at holde sig ajour med priserne. Det er der mulighed for på telepriser.dk