22. februar 2011

Får du naturgas til den rigtige pris?

Forleden fik jeg et tilbud ind af døren fra TreFor. De tilbød at levere naturgas billigere end min nuværende leverandør, DONG. De lovede oven i købet en besparelse på gennemsnitlig 900 kr. hvert år de næste to år.
Det synes jeg lød interessant. Så jeg begyndte at researche på nettet. Og der var flere artige overraskelser.

DONG er ikke helt fjong
Jeg startede med at undersøge, hvad familien bruger om året og p.t. betaler hos DONG.
Kender du prisen for naturgas? Jeg gjorde ikke. Men det viser sig at være en sammensat pris, hvor selve gasprisen stort set er den eneste variabel. Lige nu betaler vi en samlet pris på 9,51 kr. pr. m3. Fra 1. april får vi den til 8,82.
Nu kan man ikke beskylde sin leverandør for at snyde, bare fordi deres pris er højere end konkurrenternes. Her gælder markedskræfterne, og man kunne jo bare se sig for.
Det interessante er imidlertid, at når man som mig har et forbrug for 1.800 m3 om året, tilbyder DONG en Plus-aftale, der giver 500 kr. i rabat om året. Men det er åbenbart noget, man selv skal finde ud af. Når de kender kundens forbrug, kunne de jo selv skrive og fortælle, at de har en bedre ordning. Men det gør de altså ikke.
På deres hjemmeside skriver de også, at de har købt gas, så en gennemsnitsfamilie i fremtiden sparer 430 kr. om året. Men når jeg tjekker deres aftalemuligheder og sammenligner med det, TreFor tilbyder mig, er DONG stadig 1.000 dyrere pr. år. Og det er så meget, at min kone og jeg har valgt at skifte leverandør.

Tjek din pris på gasprisguiden.dk
Der findes en fremragende oversigt over alle gasselskabernes forskellige aftaler og ditto priser: gasprisguiden.dk. Den er god at bliver klog på - og holde sig ajour på. For priserne er ikke statiske.
Hvis du ikke har en specialaftale med en leverandør, kan du på gasprisguiden.dk med det samme se, hvad du betaler nu og hvad du evt. kan spare ved at skifte leverandør. Hvis du er kunde hos DONG, har en almindelig aftale og bruger over 1.700 m3 om året, er der muligvis ekstra 500 kr at spare. Men det skal du dog ind DONG's egen hjemmeside for at finde oplysninger om.