1. januar 2011

El-Gigantens leveringspolitik i søgelyset

Jeg har i tidligere indlæg her på bloggen beskæftiget mig med El-Giganten, fordi deres priser har vist sig at være gunstige. Men en artikel i Politiken i dag har belært mig om, at man skal ned og læse det, der står med småt. Meget småt!
Politikens artikel handler om penge - vel at mærke de penge vi mister, fordi vi skal vente på håndværkere og varer vi har bestilt over nettet. Det er specielt TDC og El-Giganten, der må holde for. De udmærker sig nemlig ved at være dem, som kunderne må vente længst tid på.
El-Giganten har rekorden, fordi man bliver bedt om at være hjemme mellem kl. 8 og kl. 17, når de skal aflevere en vare. Vil man have skåret den ventetid ned til 5 timer (!) koster det 495 kr. oven i forsendelsesomkostningerne.
Det er naturligvis helt uhørt. Har man ikke mulighed for at bestille og afhente en vare i en af deres forretninger, skal man altså lægge næsten 500 kr. oven i deres net- og forsendelsesomkostninger - og tage 5 timer ud af kalenderen for at vente på dem. Det ændrer jo lidt på vilkårene, når man skal drage sammenligninger.
Set i det lys må man konstatere, at El-Gigantens reelle priser ikke nødvendigvis er så lave, som de umiddelbart giver indtryk af. Der er tidspunkter, hvor leveringen er gratis - f.eks. op til jul - men resten af året koster det de almindelige post- og pakketakster, at få tingene leveret. Når man skal vælge netbutik, må man se på leveringsomkostningerne - og -tiderne. Og så i øvrigt gøre op med sig selv, om man vil vente på deres fragtmand i op til 9 timer!
Jeg har handlet meget på internettet, og min stand-by tid har varieret meget. Men ofte kan man lave en aftale med vognmanden om, at varer kan stilles i f.eks. en carport eller afleveres hos en nabo, hvis man ikke er hjemme. Det gælder i hvert fald Post Danmark.
Politikens artiklen tegner heller ikke noget flatterende billede af TDC på dette område. Du kan læse hele artiklen her.