1. januar 2018

Hvem er det, der ringer til dig hele tiden?

Vi er sikkert en del, der har oplevet at bliver ringet op fra telefonnumre, vi ikke kender. Og når man så tager telefonen, er man ved at blive blæst bagover af en sælger, der gerne vil stoppe en alarmanlæg eller noget helt andet ned i gabet på os.
Det har jeg i hvert fald. Og jeg mener ikke bare ringet om...... jeg mener kimet ned flere gange om dagen. Og man bliver mistænksom, når de pågældende aldrig lægger en besked på telefonsvaren.
Jeg har i den forbindelse fundet et sted, hvor man hurtigt og sikkert kan få at vide, hvem der ringer. Det er en norsk side, der nu har fundet vej til Danmark. Den hedder


Der tastede jeg et af de første ukendte numre ind, jeg fik på min iPhone. Og her viste det sig hurtigt, at jeg var offer for en telefonhaj - eller stalker, som jeg synes man kan kalde dem. Det opdager man, når www.180.dk ser sådan ud:


Allerede her kan man se, at det er et særdeles aktivt nummer. Men da det er et brugerdrevet site, får man også alle kommentarerne, og de afslører, hvad formålet med opringningen er:


Denne liste - og jeg viser kun den øverste del af den lange liste - afslører, at det er et telemarketingfirma.  Eller rettere en samling kanonsælgere, der tjener deres penge ved at ringe til potentielle kunder. Det finder man ud af, hvis man søger man nummeret på Krak.dk. Dér får man at vide, at det er et telemarketingbureau - med ukendt adresse!
I en periode på nogle uger blev jeg ringet op af 5 forskellige numre, der iflg. Krak.dk alle samme kom fra et telemarketingbureau. Og det stoppede kun, fordi jeg hver gang  blokerede det pågældende nummer. Jeg tog samtalen en enkelt gang, og oplevede, at det ikke var nogen personer i røret. Hvilket nok betyder, at det er en robot, der foretager de mange opkald og søger for, at det ikke er det samme nummer, der ringer hver gang. Alle numre kom iflg. Krak.dk fra samme telemarketingfirma, der har adressen 998 (?) og postnummer 9999. Ingen af delene eksisterer.
Stiller man sig selv spørgsmålet, hvor de har ens navn fra, bliver det straks endnu mere uldent. Jeg tror nemlig, det kan være styret af vores aktivitet på nettet, og at det er vores IP adresse, der afslører os.
Som det fremgår af bemærkningerne på listen, ser sælgerneisær ud til at ville sælge alarmer - iøvrigt til både Verisure og Securitas. Og i den periode, jeg blev belejret af de fidusmagere, havde jeg været på nettet og tjekket forskellige firmaer og deres priser på alarmer.
Det er den ubehagelige side af digitaliseringen!
Hvis du oplever den slags, så læg nummeret og din mening ud på www.180.dk. Så hjælper du andre ofre, der bliver rendt over ende af den slags kanonsælgere.